torsdag 16. september 2010

Flytende sjokoladekake

Denne nydelige kaken er noe for enhver sjokolade-elsker. Og ikke nok med at den smaker nydelig, den er utrolig enkel og rask å lage. Perfekt å lage hvis man får uventet besøk! :) 4-åringen min og jeg bakte denne når vi fikk besøk av svigers i helga.

Foto: Google

Ingredienser:
4 egg
2 dl sukker
2 1/2 dl hvetemel
1 ts bakepulver
200 gr smør
200 gr mørk sjokolade (gjerne Freia Dronningsjokolade)

Slik gjør du:
Pisk egg og sukker til tykk eggedosis. Smelt smør og sjokolade. Avkjøl litt og bland inn i eggedosisen. Sikt sammen det tørre og rør inn. Stek i en smurt og bakepapirkledd 24 cm springform eller paiform (jeg bruker alltid det), nederst i ovnen i 10-15 minutter. Kaken skal være litt skjelvende og ikke gjennomstekt. Ta bare av kantene på kakeformen (ellers faller den samen) eller server den direkte fra paiformen. 

Foto: Google
Server den lunken og gjerne sammen med is og jordbær/bringebær! :)

NYT! :)


5 kommentarer:

  1. Sjokoladefondant er det beste som finnes :)

    SvarSlett
  2. mmmm... det både så å hørtes namme ut :)


    Go helg :)

    Klæm Trine

    SvarSlett
  3. Åå, det så herlig ut!
    Takk for tips!

    Ha en flott hegl
    Klem Janne Merethe

    SvarSlett
  4. Hei hei.

    Denne kaka såg så nydelig ut at jeg baker den til dessert i kveld. Men midt i baksten så ser jeg at det ikke står hvor mange grader ovnen skal stå på. Om du ser dette innlegget i løpet av de nærmeste få timene setter jeg stor pris på svar ;)

    Klem Silje

    SvarSlett
  5. Googlet "Flytende sjokoladekake" for å finne en oppskrift og fant linken til bloggen din. Prøvde oppskrifta og ble veldig fornøyd - takk for at du deler. :) Ønsker deg en fin søndags kveld. :)

    SvarSlett

Tusen takk for at du legger igjen en kommentar hos meg, det setter jeg stor pris på! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...