tirsdag 17. august 2010

Lavendel

Navnet lavendel stammer fra det latinske ordet "lavare", som betyr "å vaske". De fleste forbinder lavendel med små duftposer som legges innimellom håndklær og sengetøy. Den benyttes også i såpe, parfyme, olje og ellers som duft i andre sammenhenger. Den er mindre kjent som krydder i mat, men særlig søreuropeerne bruker lavendelbladene (ikke blomsten) i matlagingen. Lavendel har en sterkt aromatisk smak og er noe bitter. Lavendel brukes - forruten som diverse godlukt - også i marmelader, syltetøy, krydder, desserter og te. Og ikke minst; den er jo helt nydelig å se på. 




Hjemmelaget lavendel-lys og en bukett tørket lavendel.


En bukett tørket lavendel som pynt på knaggrekken min på stuen.

En liten søt glasskrukke pyntet med blondebånd med tørket lavendel.




Friske lavendel i en trekasse.



Liker du lavendel?

 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Tusen takk for at du legger igjen en kommentar hos meg, det setter jeg stor pris på! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...