søndag 30. januar 2011

Vårfølelse på kjøkkenet


Her kommer et lite livstegn fra meg. Har hatt en tøff uke med sykdom og uforutsette ting, og da fikk blant annet bloggen lide for det. Men dere er så absolutt ikke glemt! ;) 

Når jeg var innom blomsterbutikken for noen dager siden klarte jeg ikke la være å kjøpe med meg perleblomster hjem. Så nå er det jammen meg litt vårfølelse på kjøkkenet selv om vi bare er i slutten av januar. Kanskje ventetiden blir bittelitt kortere!? :)


Det nydelige fil de fer hjertet ble med meg hjem fra det første møte i Te-klubben på torsdag. Det er fire venninner av oss som skal møtes en gang i måneden for å kose oss med deilig te, skravle og ikke minst spare til shoppingtur til Stockholm. Gleder meg sååå til det! ;) (så om noen har gode shoppingtips i Stockholm, så del dem gjerne). I tillegg har vi pakkelek med terning, noe som er veldig morsomt og til tider nervepirrende. Hehe! Så da ble det med noen interiør-godbiter hjem, blant annet dette hjertet. Herlig! :) 


Maleprosjektet med skatollet har dessverre også stått stille den siste uken, men håper å få malt det ferdig uken som kommer! Ting tar tid! ;) 

Ha en fin ukestart alle sammen! 

torsdag 20. januar 2011

Nytt maleprosjekt er påbegynt...

I dag fikk jeg endelig litt energi til å begynne på mitt neste maleprosjekt, som faktisk har stått og ventet mange måneder. Dette gamle skatollet som jeg har fått av mine besteforeldre skal (forhåpentligvis...) bli som nytt! :) Har mange minner fra dette fra jeg var lita, så ekstra stas at det skal få enda flere minner her i huset! ♥

Fikk pusset det i dag og er nesten ferdig med å grunne det. Så forhåpentligvis får jeg malt det et strøk til i morgen. Gleder meg til å bli ferdig! ;)


Litt usikker på hvordan jeg skal male det inni... Samme farge som resten, eller en annen? Kanskje tapet? Kom gjerne med tips! :)


onsdag 19. januar 2011

Ny banner

Som noen av dere kanskje har lagt merke til har jeg fått meg en ny banner/header her på bloggen. Jeg var så heldig og vant en giveaway hos Skylimit Productions, der premien var en designbanner til bloggen. 


Premien passet meg utmerket siden jeg ikke er noen ekspert på å lage slike selv. Synes den ble fin med glimt av gamle skatter jeg er glad i, og stilig at bloggnavnet står på margarinkassa! :)

mandag 17. januar 2011

Bursdagsfeiring med herlige farger

I helga hadde vi bursdagsfeiring nr 1 for minstegutt som fylte 2 år forrige uke! Det så litt mørkt ut for bursdagsfeiringa når storebror våknet natt til lørdag med feber og vond mage, men heldigvis var han bra igjen til søndag. Så denne helga har bare flydd avgårde, og dermed ble det stille på bloggen! ;)


Fredag 14. januar var tulipanens dag, så da var en bukett tulipaner obligatorisk til helga! :) Herlige farger, som minner oss om at våren er laaangt der fremme. Nesten umulig å ikke lengte mot lysere tider nå, så litt flere vårblomster har allerede sneket seg inn her i huset! :)


Herlige farger ble det også på muffinsene. Minstegutt bare elsker muffins, så han storkoste seg. Det er jo som regel en slager til alle unger, både gutter og jenter! ;) 


























Tantungen min på 7 år hadde bare skrevet det søteste bursdagskortet til han (glemt å ta bilde av det), der det sto; 
"Til Tobias. Fra Ida. Jeg elsker deg. Du digger meg." 
Og det stemmer bare så bra, for det går nesten ikke en dag uten at han spør eller roper på Ida! Herlige unger! ;)

Nei, nå får jeg komme meg i seng og lade opp til bursdagsfeiring nr 2 i morgen! :) 


fredag 14. januar 2011

Mine første sko...


Mine aller første sko, som jeg lærte å gå med. Hvite fine skinnsko, som er godt slitt i kantene! :)


God helg! ♥

torsdag 13. januar 2011

Hipp hipp hurra...

...for godgutten vår Tobias som fyller 2 år i dag! :)


Blitt en skikkelig sjarmør som stort sett er glad og fornøyd! :) 

♥♥♥

Jeg klarer ikke å unngå å se tilbake på bilder som er tatt for nøyaktig 2 år siden på en dag som dette, når jeg lå med et herlig lite nurk på barsel som nybakt tobarnsmamma.


Husker den herlige lukten av nyfødt baby, det er noe spesielt med det. ♥

2-åringen selv tok bursdagen sin med knusende ro, og skal feires med familie til helga! :) 


tirsdag 11. januar 2011

Maleprosjekt; vegglysestake

Årets første bittelille maleprosjekt er ferdig. Greit å begynne i det små så tidlig på året, er det ikke!? ;) 

Slik så vegglysestaken ut FØR malekosten ble funnet frem:


 Egentlig var den fin slik den var også, men litt for mørk i treverket synes jeg. Så slik ble den ETTER et møte med malekosten:


Malte den kun ett strøk og pusset litt etterpå. Selve lysholderene beholdt sin opprinnelige farge, og synes det ble en fin kontrast.


Vegglysestaken ble plassert her, ved siden av skjenken i spisestua.

Nå skal jeg stikke bort hos ei venninne for litt skravling! Alltid like koselig! ;)
Ha en fin kveld! 


mandag 10. januar 2011

Aviskjendis...

...i lokalavisa! ;) 
♥♥♥
Eldstegutt på 4 år har vært i lokalavisa hele 2 av 3 utgaver forrige uke, så han kan jo snart kalle seg aviskjendis! Hehe! Han synes det var stor stas å se seg selv i avisa iallefall! ;) 


Nyttårshelga var vi nemlig nedpå Mjøsisen i det nydelige været da det kom en journalist tuslende. Herlig å være nedpå der med ungene i fint vintervær. Ungene leker og koser seg med å ha stooor boltreplass! ;) 


Fotografen fra avisa hadde dukket opp i barnehagen en dag forrige uke, og tatt bilder av ungene som lekte i nysnøen. Han klarte virkelig å ta et skikkelig gilmtskudd av go`gutten vår! :) Klikk på bildene for å få dem større og leselige!

Årets første lille maleprosjekt er ferdig, bilder kommer i morgen! Ha en fin kveld! :)

fredag 7. januar 2011

Gammel margarinkasse


Etter julepynten er ryddet vekk er det godt å flytte litt rundt på saker og ting, så blir det litt nytt. Den gamle margarinkassa mi har fått hedersplass på kjøkkenbenken nå. Lurer på hvor gammel den kan være!? Synes det er så stilig at det er hank på den, har ikke sett noen lignende. Et gammelt bærspann er blitt fylt med kongler, og er fin vinterpynt.


Oppi margarinkassen står tre gamle melkeflasker og en eføy. Hengeren med grov hyssing kommer fra Miljøgården.


Synes slike gamle trekasser er så fine, ønsker meg flere! ;)

Ha en herlig helg alle sammen! :)

torsdag 6. januar 2011

Snøkaos

Det har det visst vært tendenser til her i dag... Snøen har lavet ned i hele natt og dag, og i tillegg har vinden gjort sitt! Kom nesten ikke av gårdsplassen med bilen i dag tidlig, og etter nesten 2 timers snømåking var dagens trim unnagjort! Hehe! ;) 


Snøen har lagt seg så fint på alle sprossene på vinduene, så nå er det nesten julestemning her, selv etter jula er ryddet bort! ;) 


De siste juleblomstene står nå i full blomst. Sviblene som står i den gamle suppeterinen lukter herlig nå. Hadde ikke hjerte til å kaste dem når jeg ryddet vekk julen, så de får stå noen dager til! ;)


























De brune flaskene som står i vinduskarmen er gamle melkeflasker. Fint med litt mørkere innslag i et ellers ganske lyst interiør! :)

Tusen takk for alle koselige kommentarer og mail jeg får fra dere! Setter så stor pris på det! Bloggingen hadde ikke vært det samme uten dere! ;) 


onsdag 5. januar 2011

Mye fint man kan lage av ståltråd

Som noen av dere kanskje husker så var jeg på kurs ei helg i november. Jeg var på på kurs i strengearbeid/tatersløyd som det lokale Husflidslaget holdt. Og jammen kom jeg på at jeg helt har glemt å vise dere hva jeg lærte å lage. Så dette her er egentlig et veldig forsinket innlegg! Ups! ;) Noen av tingene har nok sneket seg med på bilder som er vist tidligere...



Det første vi lærte å lage på kursdag 1 var små fine kroker. Har dessverre ikke bilder av dem, siden mine ble solgt på julemarkedet. ;) Deretter prøvde vi oss på å lage telyseholdere. Vi lagde hele tiden to stk av hver slik at vi fikk det inn i fingrene. :) Såre fingrer ble det iallefall etterhvert.... Kursdag 2 lagde vi mer bruksting, som denne vispen dere ser over her. 


Noe jeg gledet meg til å lage var gryteunderlag, og slik ble min etter endt kurshelg. Ganske fornøyd til at det er den aller første! ;) 

Mot våren skal det være viderekommende kurs, så det gleder jeg meg til. Da skal vi lære å lage blant annet boller og eggkurver, så det blir spennende. :) 



Etter kurset har jeg prøvd meg på å lage litt forskjellig, blant annet noen forskjellige hjerter. Dette er laget av ståltråd og røde treperler. Enkelt, men veldig dekorativt! :)


Dette hjertet er laget av ståltråd og små blanke perler.























Hjertet som er festet til kammerstaken er kun laget av ståltråd i forskjellig tykkelse! Det er så mye fint man kan lage med ståltråd, det er kun fantasien som setter grenser. :)

Ha en fin kveld! ♥

mandag 3. januar 2011

Endelig...

...har jeg fått meg nytt kamera!
Har ønsket meg speilreflekskamera lenge, så nå er gleden stor! :) Valget falt på et Sony A390, siden jeg var så heldig å fikk det til halv pris! Noen har som har erfaringer med dette kameraet? 


Nå gleder jeg meg til å bli bedre kjent med kameraet mitt. Og skal ikke se bort ifra at det blir et fotokurs på meg etterhvert også. Bedre bilder enn før blir det her fremover uansett, og godt er det! Tips om gode sider med fototips tas imot med takk! ;) Det ble jo selvsagt litt knipsing i dag, og synes bildene blir bra selv i litt dårlig dagslys uten blitz. Her en noen smakebiter! :)





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...