mandag 30. august 2010

Pavlova

Denne herlige kaka er en sommerfavoritt her i huset. Denne er florlett og smelter i munnen, og er en suksess i ethvert selskap. Er ikke noe minus at den er helt herlig å se på heller! :) Marengsbunnen kan du gjøre ferdig lang tid i forveien og oppbevare den tørt. Rett før servering legger du på kremen og pynter med frukt og bær etter sesongen. Kremen kan varieres, enten bare vispet krem, gjerne smakt til med sitronskall og saft, eller en blanding av vispet krem og ferdig vanilje- eller romkrem. Jeg liker den best med en blanding av vispet krem og vaniljekrem! :)Ingredienser

Marengsbunn:
4 stk eggehvite
¼ ts salt
250 g sukker
2 ts maisstivelse (maizena)
1 ts hvitvinseddik eller bringebæreddik

Fyll:
1 pk ferdig vaniljekrem
3 dl kremfløte
2 ss sukker
5 stk pasjonsfrukt
ca. 300 g friske bær


Slik gjør du:

I stekeovn 160 °C, ca 1 time

1. Ha romtempererte eggehviter i en ren, tørr bolle av glass eller rustfritt stål. Pisk dem sakte sammen med litt salt til de danner et mykt skum. Skru opp hastigheten til boblene i skummet er små og jevne. Når skummet danner stive topper, tilsett sukker, litt av gangen. Pisk til blandingen er myk og blank og alt sukkeret er oppløst. Ikke visp for lenge, da blir blandingen kornete.

2. Vend inn siktet maizena og eddik med en skje. Legg bakepapir på et stekebrett, tegn en sirkel etter en kakeform, ca 22-24 cm. Ha blandingen i sirkelen, form det til en kake, ca. 2,5 cm høy.

3. Stek kaken ca. 1 time til bunnen er sprø på yttersiden, og lyst kremfarget. Skru av ovnen og la kakebunnen stå i stekeovnen til den er avkjølt. Ta den ut, snu den forsiktig og legg den på et fat.


4. Fordel vaniljekrem utover bunnen, pisk fløte og sukker til en myk krem og ha over. Pynt med pasjonsfrukt og friske bær.

Tips:
Bruk gjerne andre typer bær eller frukt, etter hvilken sesong det er. Marengsbunnen kan du lage flere dager i forveien. La den ligge på et tørt sted, med litt bakepapir rundt.

Har du smakt eller bakt pavlova før?

Formen har dessverre ikke vært noe bedre i dag, tvert imot. Så Frøken H har holdt sofa`n og senga i hele dag. Håper på en bedre dag i morgen, og muligens noe mer inspirasjonsrikt innlegg fra meg. Dette hadde jeg nemlig liggende på lur! ;)

Ha en fin kveld! :)


8 kommentarer:

 1. Hei:)
  Tusen takk for koselig hilsen hos meg:)
  Jeg ELSKER pavlova, og holdt på å lage det i helgen...
  Men så hadde vi så mange kaker med krem, så denne gangen mått den vike for noe annet;)

  Ønsker deg en fin kveld,
  klem Kjersti

  SvarSlett
 2. Nam! Så himmelsk god ut! Jeg skal definitivt prøve meg på den oppskriften. Alltid spennende å prøve noe nytt!

  God bedring til deg!

  SvarSlett
 3. Mmmmmmm, pavlova er den beste kaken jeg vet om!! HERLIG:D

  Tusen takk for hyggelig kommentar inne hos meg, kjempekoselig at du vil følge meg videre;)

  Klem!

  SvarSlett
 4. Pavlova er en sikker vinner! Både søt og mektig og frisk på en gang...! Den er det jammen lenge siden jeg lagde; kanskje det blir til helgen? ;-) Takk for hyggelig kommentar også, og god bedring! ;-)

  SvarSlett
 5. Det så veldig godt ut!
  Pavlova er veldig godt, men jeg er ikke noe flink med bunnen...

  God bedring, håper du blir raskt frisk igjen!

  Klem :)

  SvarSlett
 6. ...takk for oppskriften. Den skal jeg bake i morgen!
  KLEM

  SvarSlett
 7. Oj, oj, denne så virkelig nydelig ut, skal garantert prøves ved første anledning. Elsker alle ingrediense så den må jo bare smake helt vidunderlig! Blandingen med vaniljekrem blir nok valget hos meg også;) Skal printe den ut her nå;)

  SvarSlett
 8. Anonym var meg Aina, Beate Skatvedt:)

  SvarSlett

Tusen takk for at du legger igjen en kommentar hos meg, det setter jeg stor pris på! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...