onsdag 30. mars 2011

Vaniljesauskake

De som kjenner meg godt veit at jeg elsker vaniljesaus! :) Så når jeg kom over denne kakeoppskriften med en hel liter med vaniljesaus i seg, måtte den selvsagt prøves. I ettermiddag fikk jeg god hjelp av smågutta mine til å bake, og selvsagt til å smake når kaka var ferdig! Den ble godkjent! ;) 


Ingredienser:

250 g smør
1 liter vaniljesaus 

500 g sukker
800 g hvetemel
6 ts bakepulver
3 ts vaniljesukker

Slik gjør du:

Smøret smeltes, og vaniljesausen varmes noe med smøret. Bland alt godt sammen, og hell i en stor langpanne kledd med bakepapir. Strø litt sukker og kanel på toppen før den settes i ovnen. Stekes på 170 grader midt i ovnen i ca 40 min. 


Tips! 
For en deilig eplekake kan du stikke epleskiver tett i tett i et fint mønster, og strø sukker og kanel over. Og om du ønsker en mindre kake kan du halvere oppskriften, og bruke liten langpanne eller stor springform istedet. Sikkert lurt å sjekke med en kakepinne om den er helt gjennomstekt i midten før du tar den ut av ovnen. Denne varianten har jeg lyst til å prøve til helga når vi skal feire bursdag! :)    


Dette er en veldig lett og enkel oppskrift som anbefales! Den har fått plass i oppskriftsboksen min, og flere store stykker med kake er lagt i fryseren. Godt å ha noe der er enkelt å tine når man får besøk! ;) 

post signature

tirsdag 29. mars 2011

Giveawaypremie # 3 & 4 - Fru Rosa`s Landhandel

Nå er det bare tre dager igjen til trekning av giveawayen! Og med sååå mange som er med så blir det utrolig spennende å se hvem som stikker av med de fine giveawaypremiene! Kjempe morsomt at så mange vil være med! ;) Helt på tampen før trekning på fredag skal jeg presentere de siste premiene. 



Fru Rosas Landhandel er en nettbutikk som har lyst til å tilby noe for alle og enhver som er ute etter ting og tang til hus & hjem, både for liten og stor. 
Her vil du finne alt fra viktorianske dukkehus med tilbehør og annet spennende ting til ungene samt mange flotte ting til hjemmet ditt som fine klokker, servise, tøffe skilt, småmøbler m.m. 
Nettbutikken Fru Rosas Landhandel kom i drift i september 2010, men det finnes også en liten koselig landhandel med samme navn i Kolbeingjerdet i Midsund. 


Jeg er veldig glad jeg har fått muligheten til å gi to av mine lesere hvert sitt sett med et nydelig tea towel fra Green Gate og en babykanin med strikket dress fra Maileg. Alt fra Fru Rosa`s Landhandel.


 Tea towel i fargen maggie blue fra Green Gate og en blå babykanin fra Maileg.


Tea towel i fargen maggie yellow fra Green Gate og en rød babykanin fra Maileg.

ps. Besøk også Fru Rosa`s Landhandel sin facebookside og hold deg oppdatert på nyheter og tilbud.

(klikk på "Meld deg på giveawayen her!", og skriv en kommentar i innlegget; Giveaway -vil du være med å feire. Altså ikke under dette innlegget, dette er kun er presentasjon av premien! Selv om dere gjerne må kommentere premien også;)

fredag 25. mars 2011

TEA ROOM

Uka her har gått fort, og det har blitt lite blogging. Ser at dere stikker innom allikevel, så det er kjempe koselig. Takk for alle koselige kommentarer! ♥ I kveld skal jeg ta meg en tur rundt til dere tenkte jeg, lenge siden jeg har fått tatt meg en skikkelig bloggerunde! Gleder meg! ;) 


Jeg elsker te! ♥ Så den ene hylla på kjøkkenet er forebeholdt te og diverse tilbehør! Lettvint når jeg vil ha meg en stor kopp med nydelig te! ;) 


To små Norgesglass har fått hjemmelagede etiketter og blonder, og brukes til oppbevaring av te i løsvekt. Skulle gjerne hatt flere av disse små Norgesglassene, så om du veit om noen så gi meg gjerne et tips i kommentarfeltet! ;) 


Tea room-skiltet jeg fant på Kremmerhuset passet jo fint i tehylla mi, både i fargen og alt!  Koppene og tesilen med den lille søte tekanna på er også fra samme butikken! :)


Håper sola skinner hos deg i dag også, og du får en super helg! :)

mandag 21. mars 2011

NIB-utfordring: Vis meg dine bokstaver...

Bokstaver har vært populært i interiøret lenge nå, og det ser ikke ut til at vi blir lei. Norske Interiørblogger har utfordret oss til å dele bokstavinspirasjon, så her kommer litt fra meg! :)


På hylla på kjøkkenet står bokstaven A, som er forbokstaven min. Og i dag fant jeg et fint oppskriftskilt på Kremmerhuset med navnet mitt; Aina`s knekkebrød! Det måtte jeg jo bare ha! ;)



På rammehylla over sofa`n står bokstaven E for skøyer`n vår på bildet; Emil! :)



Dette var noen av bokstavene her i huset. Se mer herlig bokstavinspirasjon HER! :)

Ha en fortsatt fin kveld! ♥

søndag 20. mars 2011

Vinnerlykke ♥


Forrige helg var jeg så heldig å vinne dette nydelige quiltepleddet fra Chic Antique på Tips & Inspirasjon Til Hjemmet. En side jeg har nevnt her inne opptil flere ganger, men for dere som ikke veit er Tips & Inspirasjon Til Hjemmet en facebook-side for oss som er godt over middels interessert i hus, interiør & oppussing. Her kan medlemmene legge ut bilder fra hjemmet sitt, bilder av ting de er glad i eller har laget og gjerne vil vise fram eller anbefale til andre, ting de ønsker å selge eller er på jakt etter. Ja, rett og slett alt som har med hjemmet og gjøre og som kan være til nytte, glede og inspirasjon for andre. Målet er at dette skal bli et slags "interiørblad" på nett hvor medlemmene selv kan være med å bestemme innholdet ved å bidra med sin inspirasjon. 

Hvis du er medlem av denne gruppen vil du hver eneste uke fremover ha sjansen til å vinne vakre produkter fra kjente nettbutikker/butikker som sponser siden. Gå inn på Tips & Inspirasjon Til Hjemmet sin blogg for å se mer! :)

Dette er en side jeg anbefaler alle å ta en titt innom! :)

Dette nydelige teppet er gitt av InteriørGleder, en koselig og nystartet nettbutikk. Dem har også en gave- og interiørbutikk i Bjørkelangen i Aurskog-Høland kommune. Her finner du en spennende blanding av gammelt, nytt og håndlaget. Anbefaler alle å ta en titt! :)


Fargen på teppet passer perfekt til lotuslykten og vasen fra Kremmerhuset. Gammelrosa er en favoritt nå om dagen, nydelig vårfarge! :) Kjøpte meg noen få magnoliagrener når jeg var innom blomsterbutikken før helga. Er så fine og eksotiske disse blomstene. Hadde vært supert å hatt et slikt tre ute i hagen, men noen som veit om det overlever klimaet her på indre Østlandet!? 


Håper dere har hatt en super helg! :) Vi har kost os ute i herlig sol og sett snøen smelte! ;) 

lørdag 19. mars 2011

Award & utfordring ♥

Jeg har fått denne award & utfordringen fra Pippilottas hus, og hiver meg selvsagt med på den! :) Tusen takk! ♥

Med awarden følger disse reglene:
Link til den som gav deg awarden, besvar spørsmålene og gi den videre til 10 blogger. Here we go! :)


Spørsmål 1: Hvorfor startet du å blogge?
Jeg har lest og fulgt mange interiørblogger lenge før jeg startet selv. Etter vi kjøpte oss nytt hus fikk jeg lyst til prøve meg selv, og bli en del av den inspirerende verden her inne. Morsomt å ha en slags dagbok for oppussing for hus og hjem å se tilbake på! :)


Spørsmål 2: Hvilke blogger følger du?
Det har blitt veldig mange etterhvert, for det meste interiørblogger. Masse herlig inspirasjon å finne her i blogglandia! :)


Spørsmål 3: Hva er ditt favoritt makeup merke?
Mary Kay.

Spørsmål 4: Hva er ditt favoritt klesmerke?
Siden jeg jobber som ass. butikksjef på Bik Bok handler jeg det meste av klærne mine der! Blir nok annerledes den dagen jeg slutter der, og ikke får rabatt lenger...


Spørsmål 5: Hva er ditt "må-ha" makeup produkt?
Det må bli mascara.

Spørsmål 6: Hva er din favorittfarge?
Vanskelig valg, men det må bli blå! Ellers er gammelrosa er favoritt om dagen, nydelig vårfarge. :)


Spørsmål 7: Hva er din favorittparfyme?
Tribute fra Mary Kay.

Spørsmål 8: Hva er din favorittfilm?
Det må jo bare bli Dirty Dancing. ♥


Spørsmål 9: Hvilket land ville du besøke og hvorfor?
Kunne veldig gjerne tenkt meg å besøke Thailand. Mye på grunn av sol og bad, men også for å oppleve kulturen, maten og selvsagt shoppe. :)


Spørsmål 10: Fem ting du alltid har i vesken din?
IPhone, almanakken min, lommebok, nøkler og en penn.

Så skal jeg gi awarden videre til 10 andre bloggere, og det er ikke alltid like lett. Denne gangen har jeg valgt disse flotte bloggerne:
Lisje Astrid`s Husblogg
Fru Rosas hjem
Trines Gleder
Villa Greve
nummer ni
Drømmer om drømmehuset
Det bittelille huset
Cecilies Lykke
Charm
Har en drøm...

Håper dere har hatt en fin helg så langt! Her har vi kost oss ute i strålende sol i hele dag, herlig! Satser på like fint vær i morgen! :)

torsdag 17. mars 2011

Litt nytt på lillebror sitt rom

Lillebror som fylte 2 år i januar har plutselig blitt stor gutt! ;) Han har nemlig fått ny seng på rommet sitt... Sprinkelsenga er byttet ut med juniorseng, og legginga om kvelden har godt utrolig bra hittil. Dovendyret sovner jo før hodet treffer puta, hehe! :) Første morgenen ropte han fra senga, så jeg måtte gå inn og hente han. I dag tidlig kom han derimot tuslende inn på soverommet vårt i halv åtte-tida! Go`gutten! ;) 
Dette er hentedressen som lillebror brukte på tur hjem fra sykehuset. Det er mor mi som har strikket denne, og jeg synes den er altfor fin til å gjemmes bort i et mørkt skap. Så da pynter den opp på rommet hans istedet! :)
Den lille søte sinkboksen, som jeg vant på sist Teblubb-møte, har fått plass på kommoden hans. De søte seilbåtene har Den gode feen laget til meg. Passer perfekt innpå her! :) 

Til jul fikk både lillebror og storebror en stor og deilig skinnfell hver som de har i senga. Holder seg gode og varme når de ligger på den! ♥ Se flere av skinnfellene dems HER.
Den nydelige vimpelrekken har guttemamma laget til meg. Besøk den fine bloggen hennes, og ikke minst Den lille vimpelfabrikken. Vimplene hennes har blant annet vært avbildet i  magasiner som Vakre Hjem & Interiør og Mamma. Stjernestoffet i vimplene er det samme som i sengesettet og gardinene. Stjerner går igjen som tema på rommet hans! :)
Denne søte bamsen som sover i hengekøyen kommer fra Kremmerhuset. Siden dovendyret vårt så og si aldri vil sove sammen med mamma og pappa, så har han iallefall en sovekamerat på rommet sitt. ;) Kanskje det forandrer seg når han finner ut at han kan tusle inn til oss om natta!? Da blir det iallefall trangt i senga vår, for storebror kommer gjerne inn til oss hver natt! ♥

Ha en fin fin dag! :)

tirsdag 15. mars 2011

Tirsdagskos ♥

Tirsdag er den ultimate tv-kvelden for meg! Og på en slik kveld er det vel lov å unne seg litt ekstra, er det ikke!? ;) Når samboeren i tillegg er borte på kurs, så må vi ha noe å trøste oss med! Unga og jeg bakte fylte horn med ost og skinke som vi har kost oss med til kveldsmat. Trodde det ikke var mulig å få plass til så mye mat i så små mager jeg! ;) 


I nyeste BoligDrøm fant jeg en fristende oppskrift på vaniljemilkshake, det skal jeg kose meg med til Frustrerte Fruer nå! :)

Ekte vaniljemilkshake

2 vaniljestenger
1/2 l krokanis
2 1/2 dl melk

Del vaniljestengene og skrap ut frøene. Ha frøene, is og melk i en blender og bland til en tykk, jevn milkshake. Server med en gang. Krokanisen kan byttes ut med en annen is etter eget ønske. Nyt! :)


Om du har lyst på et abonnement av BoligDrøm, så sleng deg med på giveawayen min! ;)

God tirdagskveld! ♥

mandag 14. mars 2011

Bloggen er full...

Da hadde jeg visst brukt opp kapasiteten når det gjelder lagring av bilder på bloggen...:( Nå har jeg søkt og lest litt om hvordan dere andre har gjort det, for å få litt tips. Så istedet for å begynne å slette bilder, så kjøpte jeg litt ekstra lagringsplass, siden det ikke koster mer enn ca 30,-! Så slipper jeg å risikere at det blir borte masse bilder her inne! ;) Meeen, det tar ca et døgn (ikke mer håper jeg!?) før jeg får lastet opp flere bilder... Så innlegget som var planlagt i kveld ble utsatt på ubestemt tid! Håper det er i orden i morgen! :) 


Ellers må jeg takke for alle de koselige kommentarene i innlegget under! :) Jeg er nok langt ifra noen mester i strengarbeid ennå, men øvelse gjør mester ikke sant!? Utrolig morsomt er det iallefall! :) Og ikke minst når jeg får slike koselige tilbakemeldinger fra dere, herlighet! ♥

Håper dere har hatt en fin start på uka! Her har lillebror (som ble 2 år  januar) lagt seg i ny seng i kveld, juniorseng for store gutter. Og dovendyret vårt sovna nesten før hodet traff puta! Hihi! Stolt av go`gutten! ♥

lørdag 12. mars 2011

Håndverk med gamle tradisjoner

Dere som følger Frøken H på facebook fikk kanskje med dere at jeg hadde såre fingertupper etter forrige helg!? ;) Jeg var nemlig på et nytt kurs i strengarbeid eller tatersløyd som det også kalles. Så Monica, du hadde rett når du gjettet ståltråd! ;) Tenkte jeg skulle vise frem noe av det jeg lagde...



Flaskekosten og en strikket kjøkkenklut har fått plass på den høye såpeskålen fra Jeanne d´Arc Living, som forøvrig er ganske ny. Den har fått plass på kjøkkenet ved vasken! :) Flaskekosten er laget av hestetagl, som for de som ikke veit, er det lange stive håret hesten har i hale, man og lugg.



Denne klokka av ståltråd har jeg laget etter bilde av en liten glassklokke. Ble en liten utfordring siden kurslæreren aldri hadde laget slik før, men jeg ble ganske så fornøyd med resultatet! :) Det er tross alt den aller første jeg har laget! ;) Har en liten rosa ildtopp og en bunt små lys inni som pynt...

Strengarbeid er, for de som ikke veit, et gammelt håndverk som tradisjonelt ble gjort av tatere. Strengarbeid var noe man måtte ty til når det ikke fantes andre muligheter. Materialet var lett tilgjengelig. Det kunne klippes av bondens ståltrådgjerde om formiddagen, og selges tilbake til den samme bonden om ettermiddagen som visper, fat, gryteunderlag eller andre produkter. De reisende viste stor kreativitet i utformingen av produktene. Visper, fat, kurver, eggeholdere, kleshengere, rister, korketrekkere, hyller og mye annet, ble produsert i utallige versjoner.


Til tross for at mange har et ambivalent forhold til strengarbeid, så er det også en ny gryende stolthet over produktene. Og "fil de fer"-produkter, som er det franske navnet på gjenstander laget av ståltråd, er et veldig populært innslag i interiøret om dagen. Veldig morsomt å lære seg et slikt håndverk! :)


Denne lysestaken er en annen variant av en telysestake jeg lagde på det forrige kurset. Hvis du vil se noe av det jeg lagde på det første kurset kan du titte HER! :)


Ha en fin søndag alle sammen! ♥

fredag 11. mars 2011

Anetteshus-utfordring: Min favoritt

Anette bak den nydelige bloggen Anetteshus har en ny utfordring gående om å vise frem sin favoritt. Det kan være et møbel, en gjenstand eller en detalj... Jeg har så mange ting jeg er sååå glad i, men det er en ting jeg alltid faller tilbake på... Det gamle vinduet mitt som står på skjenken! :)


Når vi skulle rive uthuset, etter vi kjøpte og tok over huset, fant jeg flere gamle skatter, blant annet dette lille vinduet. Liker så godt at det er gammelt og naturlig slitt! Elsker å ha friske blomster og levende lys stående her sammen med vinduet. Stemningfullt! :)


Ta en titt HER for å se alle de fine bidragene. :)

Mine tanker i kveld går til alle de som er rammet av den enorme tragedien i Japan. Har fulgt med på hvordan jordskjelvet og tsunamien har forårsaket enorme ødeleggelser på nettet i dag. Lys er tent for alle dem som er rammet...♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...