De som kjenner meg godt veit at jeg elsker vaniljesaus! :) Så når jeg kom over denne kakeoppskriften med en hel liter med vaniljesaus i seg, måtte den selvsagt prøves. I ettermiddag fikk jeg god hjelp av smågutta mine til å bake, og selvsagt til å smake når kaka var ferdig! Den ble godkjent! ;)
Ingredienser:
250 g smør
1 liter vaniljesaus
500 g sukker
800 g hvetemel
6 ts bakepulver
3 ts vaniljesukker
Slik gjør du:
Smøret smeltes, og vaniljesausen varmes noe med smøret. Bland alt godt sammen, og hell i en stor langpanne kledd med bakepapir. Strø litt sukker og kanel på toppen før den settes i ovnen. Stekes på 170 grader midt i ovnen i ca 40 min.
Tips!
For en deilig eplekake kan du stikke epleskiver tett i tett i et fint mønster, og strø sukker og kanel over. Og om du ønsker en mindre kake kan du halvere oppskriften, og bruke liten langpanne eller stor springform istedet. Sikkert lurt å sjekke med en kakepinne om den er helt gjennomstekt i midten før du tar den ut av ovnen. Denne varianten har jeg lyst til å prøve til helga når vi skal feire bursdag! :)
Dette er en veldig lett og enkel oppskrift som anbefales! Den har fått plass i oppskriftsboksen min, og flere store stykker med kake er lagt i fryseren. Godt å ha noe der er enkelt å tine når man får besøk! ;)